Your search results

Costa del Sol – En god investering?

Costa_del_sol_Marbella_Spanien_Strand

(Picture by iris)

Eksperter mener, at det at købe ejendom på Costa del Sol og omliggende områder er en vidunderlig investering, samt et godt sted at købe en feriebolig og den perfekte livsstils beslutning. Efter en lang og veldokumenteret ejendoms krak, er priserne nu i stigning og ejendomsmarkedet er nu på farten igen med en efterspørgsel der overgår udbud i nogle af de mest populære områder. Men der er stadig nogle gode tilbud derude, realkreditlån bliver billigere og mere tilgængelige og alt tyder på et stærk 2016 hvorefter ejendomspriserne stadigt vil fortsætte op.

Men du bør ikke blot tage deres ord! Her er lidt fakta og tal om, hvorfor netop nu er et godt tidspunkt at investere i ejendom på Costa del Sol.

Det Spanske ejendomsmarked 2016.

Tidlige tal viser, at 2016 bliver et godt år. I januar var der en stigning på 27% i solgte ejendomme, og en 2% stigning i priserne sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Spanien er ved at bygge igen – Tal fra Eurostat viser, at aktiviteten i byggesektoren i Spanien er steget med imponerende 14% i den første måned af 2016. Under en nylig CBRE undersøgelse af administrerende direktører for Spaniens førende byggefirmaer, var konsensus at antallet af nye byggerier startet i år vil være mere end det dobbelte af sidste års, med en forventning om, at en kvart million nye boliger vil blive startet i 2016.

Spanien er et stort hit med internationale investorer, en CBRE 2016 rapport har placeret Spanien som den tredje mest begunstigede marked i Europa blandt professionelle investorer. Spanien er gået fra at være et af de dyreste lande i europaområdet at få et realkreditlån i, til et af de billigste i løbet af et par år. Der er fastforrentede realkreditlån, der har været så lavt som 2,05%, og i august 2015 lancerede den hollandske bank ING sin ‘Orange Mortgage’ med en forskel på blot 0,99% over Euribor.

Ifølge Spaniens nationale institut for statistisk, viste 2015 en prisstigning på 5,8% på nye boliger i 2015 og en stigning i videresalgs ejendomme på 4% og alt tyder på at priserne vil fortsætte med at stige i hele 2016 og videre frem.Ejendomspriserne er konkurrencedygtige, stadig ca. 20% under toppunktet, og det er derfor stadig meget et købers marked, med nogle fremragende tilbud. Marbella – Spaniens gyldne by.Efter de vigtigste byer i Madrid og Barcelona, var Marbella en af de første steder til at komme ud af krisen, tilbage i 2014 var Marbellas ejendomsmarked blevet oplivet igen, grundet en stigning på 28 % i salget i 2013. Ejendomssalg i Marbella har været gradvist stigende år for år siden 2012. Det luksuriøse ejendomsmarked i Marbella har klaret stormen godt. Det skyldes en forholdsvis lille mængde af villaer over to millioner euro i de bedste områder og efterspørgslen fra formuende internationale købere. På grund af manglende udbud og stigende efterspørgsel efter disse ejendomme, er de bedste villaer nu begyndt at stige i pris. Denne tillid og efterspørgsel samt de lavere priser gør at der forventes mere vækst i priserne i år.

Hvorfor er det en god investering at købe i Marbella og Costa del Sol?

I følge avisen ”The Daily Telegraph” satte Marbella som en af verdens 20 bedste steder at investere i fast ejendom i 2014. Med et rekordstort antal af turister i 2015 og 27 millioner turister forudsagt i Andalusien i 2016, betyder det højere efterspørgsel, plus potentielle lejeindtægter. Oversøiske købere elsker Costa del Sols ejendomme og har ofte mere disponibel indkomst og er interesseret i de dyrere boliger i sektoren. 80% af købere er fra udlandet og i Andalusien er 63,7% af ejendoms køb lavet med et realkreditlån, som er lavere end det nationale gennemsnit. I Malaga-provinsen er omkring 50% af køb foretaget med realkreditlån hvilket viser betydningen af kontante købere fra udlandet. Spanien og især på Costa del Sol menes at være et sikkert sted at bo og tage på ferie til, plus med en voksende økonomi som et sikkert sted at investere sine penge.Nye projekter er begyndt igen, og kvaliteten er meget højere end før med fremragende standarder og en lavere bebyggesestæthed. Man har nu meget mere plads at nyde udvendig, da 25% af grunden er bebyggelse, hvilket er den nye norm. Den fantastiske kombination af klima, livsstil, mad og nemme forbindelser til resten af Europa gør Costa del Sol en vinder!

Investerings muligheder.

Der er mange muligheder for en ejendomsinvestering på Costa del Sol. Se de forskellige typer af boliger under vores bolig sektion eller brug vores søgnings funktion til at finde netop det du drømmer om.