Your search results

Fire fantastiske strande på Costa del Sol

Costa_del_sol_Marbella_Spanien_Strand_2

(Picture by Karan Jain)

Benalmádena – forlystelser for hele familien

Benalmádenas strande dækker 10 km kystlinje mellem Torremolinos og Fuengirola. Her er mange fastboende briter, hvilket afspejler sig i et stort antal engelske og irske pubs. Her er også et stort udbud af international mad, men det er stadig Spanien, og du leder ikke forgæves efter hverken flamenco forestillinger eller middelhavskøkken. Af mere usædvanlige attraktioner skal nævnes Europas største sommerfuglepark, Mariposario de Benalmádena, med mere end 150 forskellige sommerfuglearter fra hele verden. Overfor sommerfuglecentret ligger en buddhistisk stupa. Stupaen er Vestens største af sin slags og adskiller sig fra de fleste stupaer, ved at have en meditationshal.

Benalmádenas strande: Carvajal er familiernes favorit, her er mange mennesker og her sker en masse. Her er fremragende faciliteter og den meget rene strand har fået velfortjent anerkendelse med det europæiske blå flag. Arroyo er især populær blandt seriøse svømmere. Også her vajer det blå flag. Boldspil og vandsport? Så er det Torre Bermeja, du skal besøge.

Passer bedst til: Benalmádenas strande har noget for enhver smag fra aktive familiestrande med vandsport og volleyball til en fredelig vig og en strand for naturister.

Fuengirola – de voksnes paradis

Fuengirola, en af Solkystens klassiske og mest populære destinationer, ligger bare 25 km fra Malaga Lufthavn. Hvor der engang lå en lille fiskerby ligger nu en vibrerende storby, der forener karakter og historie med en veludviklet turisme. Ved fæstningsværket Castillo Sohail er der vidnesbyrd om Fuengirolas oprindelse i både fønikisk, romersk og arabisk kultur. Den velholdte hvide kirke på byens centrale plads, Plaza Constitución er i barok stil og har navn efter Fuengirolas skytshelgen Señora del Rosario. Der er mange aktivitetsmuligheder i og omkring Fuengirola: Zoo, minigolf, ridecentre og alt hvad hjertet kan begære af vandsportsaktiviteter.

Fuengirolas strande: Længst mod vest, og længst fra byens centrum ligger El Ejido strand. Takket være beliggenheden tæt ved El Castillo glimrer højhusene ved deres fravær her. Den brede strand har gode barer og en førstehjælpspost. Los Boliches er nok Fuengirols mest populære strand med alle de bekvemmeligheder du forventer at finde ved en moderne strand. (inklusive blåt flag). Midt i byen finder du Santa Amalia – det er her festen er.

Passer bedst til: Fuengirola er et mekka for festglade og clubbere i alle aldre.

Marbella – Solkystens luksus by

Marbella betyder smukt hav, og smukt er havet under solens lys med Sierra Blanca bjergene som spektakulært bagtæppe. Lad dig ikke holde tilbage af Marbellas renommé som det glamourøse resort hvor de rige og berømte flokkes, her er nok at se og opleve for almindelige mennesker som dig og mig. I gaderne omkring Plaza de los Naranjos i den gamle bydel giver de smukke bygningsværker en klar fornemmelse af livet i Marbella gennem århundrederne. Gå også en tur på Paseo Maritimo, Marbellas berømte strandpromenade med udsigt over kysten og spis paella på La Barca. Har du hang til sport eller naturoplevelser er udvalget rigt: Tennisbaner, rideskoler, surfing, sejlsport eller en vandretur i bjergene.

Marbellas strande: 23 strande fordelt på 27 km kystlinje – hvor skal man ende og begynde? Alicate strand grænser op til en ny eksklusiv bydel af samme navn. Her bor en del berømtheder, blandt andre Antonio Banderas, hvis hus ligger direkte på stranden. Real de Zaragoza strand er en stor strand med gyldent sand, i tilpas afstand fra byen til at du kan finde en fredelig plet. Lige ved siden af ligger Nikki Beach, Solkystens mest eksklusive strandklub. Dyr men dejlig.

Passer bedst til: Det skal ikke være nogen hemmelighed at Marbella er legeplads for de rige og berømte, men her er plads til flere.

Estepona – en afslappende ferie for alle

Estepona ligger i det rolige hjørne af Solkysten og er måske den kystby der, trods massivt stormløb af turister, bedst har formået at bibeholde sin landsbykarakter. De mange fortovscaféer og tapas barer serverer stadig traditionelle spanske delikatesser og de stejle, brolagte gader egner sig bedre for hestesko end for bildæk. Estepona er et skatkammer af usædvanlige butikker og bodegaer, meget indbydende, meget venlige og meget billige. Esteponas tyrefægterarena er fra 1972 rummer tre offentlige muséer: et for tyrefægtning, et etnografisk museum og et af Europas største muséer for fossiler. Solkysten har mange vagttårne – nogle af maurisk oprindelse, andre fra den kristne generobring. Syv af disse tårne står ved Estepona.

Esteponas strande: El Christo stranden ligger lige udenfor byen, vest for marinaen, i en dejlig beskyttet vig, ideel for familier med børn. Her er god stemning og musik fra de to strandbarer. Fremragende faciliteter og rent vand er blevet belønnet med et blåt flag. Midt i Estepona ligger byens mest populære strand, La Rada. Mod vest afgrænses stranden af marinaen og fyrtårnet, mod øst af et forbjerg, Punta de la Plata.

Passer bedst til: dig der gerne vil bytte larmende natklubber og højhuse med livlige fiskemarkeder i de tidlige morgentimer og gader der summer af de lokales muntre snak til langt ud på aftenen. Sandsynligvis har du familien med.